LEGFRISEBB HÍREINK, CIKKJEINK

OLVASSON TOVÁBB
Nov 6, 2018

TÉLI GUMIABRONCSOK

Az abroncscsere a közlekedésbiztonság biztosításának egyik alapelve. A négy évszakos gumiabroncsok szélsőséges időjárási viszonyok esetén nem működnek megfelelően. Nincs olyan abroncs, amelyik -20 °C-ban és 7 °C-ban is optimális vezetési paramétereket biztosít. Ezért az ősz végének közeledtével ajánlatos téli abroncsokra váltani.

OLVASSON TOVÁBB
Nov 5, 2018

TIPPEK TÉLI VEZETÉSHEZ

Ön is készen arra, hogy az időjárás hidegre fordultával szembenézzen a téli vezetés veszélyeivel? A vezetőknek minden évben fel kellene frissíteniük téli vezetési ismereteiket, és emlékezniük kellene ezekre az egyszerű téli vezetési tippekre.

OLVASSON TOVÁBB
Nov 2, 2018

Mi az a TPMS?

A jármű abroncsnyomás-ellenőrző rendszerének (TPMS) célja a vezető figyelmeztetése, hogy legalább egy vagy több gumiabroncsban a szükségesnél jelentősen kisebb a nyomás, ami nem biztonságos vezetési feltételeket eredményezhet.

OLVASSON TOVÁBB
Nov 1, 2018

5 TIPP, HOGY A LEGTÖBBET TUDJA KIHOZNI A GUMIABRONCSAIBÓL

Az abroncsnyomás fontos a gumiabroncs hosszú élettartama szempontjából. Ahhoz, hogy az abroncsok hatékonyan működjenek és az előirányzott teljesítményt nyújtsák, megfelelő belső nyomásra van szükségük.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 31, 2018

Abroncsfelcserélési módok

A gumiabroncsok egymással való felcserélése egyszerű szervizművelet, amely elősegíti az autóabroncsok élettartamának meghosszabbítását. Mit jelent az abroncsok egymással való felcserélése? Mikor a legjobb ezt elvégezni? Nézzük csak!

OLVASSON TOVÁBB
Oct 23, 2018

GUMIABRONCS FUTÓFELÜLETÉNEK KOPÁSA ÉS ANNAK OKAI

Csakúgy mint a járművek, a vezetők és a vezetési szokások is különböznek egymástól. Nem minden gumiabroncs egyforma, és nagyon különböző mértékben kophatnak.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 21, 2018

A DEFEKTTŰRŐ GUMIABRONCSOK MŰKÖDÉSE

A defekttűrő gumiabroncsok olyan abroncsok, amelyekkel egy defektet követően is tovább lehet haladni, így van időnk eljutni egy szerelőműhelybe, vagy találhatunk egy biztonságos, vízszintes területet a kerékcseréhez.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 17, 2018

HOGYAN CSERÉLJÜNK KEREKET?

Minden járművezetőnek tudnia kell, hogyan cseréljen kereket. Ha a mobiltelefonjára hagyatkozik egy országúti vészhelyzet esetén, mindig megvan az esélye, hogy elfelejti feltölteni, nincs térerő vagy éppen otthon hagyja a készüléket. Defektet bárhol kaphat, és a mobiltelefon nem helyettesíti a kerékcsere végrehajtási módjára vonatkozó ismereteket.

OLVASSON TOVÁBB
Feb 13, 2018

Mi a TPMS rendszer?

A járműbe beszerelt abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) feladata az, hogy figyelmeztesse a vezetőt, ha egy vagy több abroncs túlságosan puha, ami veszélyt jelenthet a biztonságos közlekedésre.

OLVASSON TOVÁBB
Feb 12, 2018

TÉLI GUMIABRONCSOK

A gumicsere a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele. Extrém időjárási körülmények között a négyévszakos gumik már nem használhatók – nincs olyan abroncs, ami -20 C fokban és +7 C fokban is optimális teljesítményt nyújtana. Ezért az ősz vége felé ajánlatos téli gumira váltani.

OLVASSON TOVÁBB
Feb 11, 2018

HOGYAN CSERÉLJÜNK KEREKET?

A kerékcserét minden járművezetőnek meg kell tanulnia. Ha valaki arra számít, hogy a mobiltelefonja majd az út szélén is kisegíti a bajból, könnyen pórul járhat, mert előfordulhat, hogy pont elfelejtette feltölteni, nincs térerő, vagy éppen otthon felejtette a telefont. Defekt bárhol előfordulhat, és a mobiltelefon nem helyettesíti a szükséges ismereteket.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 10, 2017

DEFEKTTŰRŐ GUMIABRONCSOK: HOGYAN MŰKÖDNEK?

A defekttűrő gumiabroncsok olyan abroncsok, amelyekkel defekt esetén is tovább autózhatunk addig, amíg eljutunk egy szervizbe, vagy találunk egy kerékcserére alkalmas, biztonságos és vízszintes helyet.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 8, 2017

TANÁCSOK BIZTONSÁGOS TÉLI VEZETÉSHEZ

Ha hidegre fordul az idő, Ön felkészülten várja-e a téli autózás veszélyeit? A gépjárművezetőknek minden évben fel kell frissíteniük a téli vezetéssel kapcsolatos ismereteiket és érdemes megfogadniuk az alábbi tanácsokat.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 7, 2017

A gumiabroncsok forgatása

A gumiabroncsok forgatása olyan egyszerű művelet, amellyel meghosszabbítható az autóra felszerelt gumiabroncsok élettartama. Mit jelent a gumiabroncsok forgatása? Mikor célszerű forgatni őket? Ismerkedjen meg a forgatással!

OLVASSON TOVÁBB
Oct 4, 2017

AZ ABRONCSOK FUTÓFELÜLETÉNEK KOPÁSA ÉS A KOPÁS OKAI

Ahogyan a járművek, a járművezetők és a vezetési szokások is különbözőek, az abroncsok sem egyformák, és nem azonos ütemben kopnak.

OLVASSON TOVÁBB
Oct 2, 2017

HOGYAN HOZHATJA KI A LEGTÖBBET AZ ABRONCSOKBÓL – 5 HASZNOS TANÁCS

A megfelelő guminyomás rendkívül fontos a gumi élettartama szempontjából. A gumiabroncs akkor működik hatékonyan, és akkor nyújtja az elvárt teljesítményt, ha megfelelő a nyomás az abroncsban.

OLVASSON TOVÁBB